SCHEMA våren 2024

Vi startar 10.00 på Bryggaren så kom gärna redan 9.30 och ”installera” dig i lokalen. Vi håller på till 22.00 på lördagen för att sedan dra igång igen och 9.00 med yoga på söndagen och vi håller på till 16.00 Workshoparna beskrivs under bilden. Schemat är prel och kan ändras.

Frågor kontakta Sofia Cerne info@sofiacerne.se

Jag är så glad för det kommer så många bra ledare, som här beskriver sina workshops själva. Har du frågor så hittar du deras hemsidor och kan kontakta dem, eller så löser vi dina frågor på plats på festivalen, vi ses väl där?

Soundhealing med Magnus Karlsson från Soulsound Sweden

Soundhealing/Ljudbad är en att uppnå avslappning, inre resor och läkning både psykiskt och fysiskt med hjälp av ljud, rytm och vibrationer. Man ligger ner, gärna med filtar och ögonkudde för att sedan badas med ljud. Vi använder trummor, sång, skålar, stränginstrument och mycket mer. Ett ljuvligt pass. Magnus kommer också guida oss i ett Rythm Flow.

Detta är ett pass uppbyggt i tre delar kring rytmik och rörelse. Det är bevisat hur läkande, stärkande och positivt det är med rörelse och dans för oss människor. Jag vill med detta pass få oss att släppa hämningar till rytmer. Här finns inga måsten eller att göra fel steg utan man hittar in sin egen rytm och form. Man rör sig fritt och lekfullt.

Din inre eld – Ayurvediska årstidsreningar med Jenneli Gränshagen från Jennas Ayurvediska

Detta blir en workshop om ayurvedisk visdom om hur man håller sig i balans med årstidsdetoxer. Hur Ayurveda vetenskapen är uppbyggd med elementen och doshorna, att leva efter dygnsrytmen och årstiderna enligt ayurveda. Hur vi transformerar vår mat till näring och varför det är bra med årliga detoxkurer.

Kraft, balans och energi – för dig som är kvinna med Anna Rosen från Annas HelhetsCenter

Den här workshopen är för dig som är kvinna och som vill öppna upp, känna mer och njuta mer av vad livet har att ge och leva mer ifrån hjärtat. Landa tillsammans med andra kvinnor där vi gör olika övningar för att komma i mer kontakt med oss själv och varandra.

Anna kommer också leda en dansworkshop Dansa dig fri

Kom och låt din kropp röra sig fritt till musiken. Här har du möjlighet att släppa taget om allt för en stund och i enkelhet och lätthet bara följa flödet från kroppens impulser. Det finns inget rätt eller fel. Ingen koreografi att följa. Du är helt fri i dina rörelser. Alla kan vara med.

Breathwork 9D med Katarina Sandberg från Outdoorness

Breathwork: ett samlingsnamn för olika kraftfulla andningstekniker. Breathwork är en fantastisk metod för att få en djupare kontakt med dig själv och läka gamla sår och trauman. Du kan även uppleva en mängd andra positiva effekter av breathwork såsom: -ökad mental klarhet -lösa upp spänningar -lindra stress, ångest och oro -ökad kreativitet -stärka din intuition -du kan även känna en ökad kärlek och tillit till dig själv och en större förståelse för vem du är. Breathwork 9D En kombination av uråldrig andningsteknik och dagens digitala system. I denna Breathwork används hörlurar där lager på lager av ljudfrekvenser, musik och guidad Breathwork spelas. Frekvens och ljudvågor är anpassade för att ge en så djup och kraftfull resa som möjligt.

Body Love Yoga med JessicaEriksson Essens Coaching AB

Body Love Yoga är en meditativ form av yoga med avslappning i rörelse. Vi guidar kroppen tillbaka till sitt naturliga rörelsemönster där den så småningom kan uttrycka sitt autentiska ansträngningslösa flöde. Kombinationen av djup avslappning och väckande av slumrande muskler som behöver aktiveras för en sund balans i kroppen, balanserar yin och yang och ger dig tillgång till mer av din inneboende kapacitet. På yogamattan och i livet som helhet. Vägen till självkänsla på djupet går genom kroppen. För att utveckla äkta och innerlig kärlek till oss själva behöver vi ha intim kontakt med våra egna kroppar. Vi behöver lära oss att älska och omfamna dem precis som de är i varje ögonblick. Vi behöver också medvetet ge dem uppmärksamhet och kärlek för att det ska fortsätta att vibrera av livslust genom ett helt liv. I Body Love Yoga får du nycklarna till att älska dig själv på djupet. Kärleken kommer som bekant inifrån och den här yogan syftar bland annat till att du ska komma i kontakt med din inre kärlek, integritet och sensualitet.

Jessica kommer också guida oss i en Breathwork på temat Livsenergi

Det här är en fantastisk klass som guidar dig hem till glädje, kärlek och ljus. Inbjudan är att tillåta dig själv att gå djupt för att öppna upp en portal in till andra dimensioner och till ditt eget livselixir.

Kirtan – mantran som lyfter med Håkan Kjellin

Vi sjunger och upprepar enkla uråldriga och positiva mantran till nya melodier. Vi går in i en inre stillhet samtidigt som våra röster förstärker och lyfter varandra. Sång, glädje och innerlighet för alla!

Brother support med Growing Man grundarna Pierre Björklöw och Jimmy Engström

Vi kommer att hitta inte och yttre stöttning och fördjupad förståelse av broderlig närhet

Samtycke-Vem gör och för vems skull? Med Lasse Hedlin

Genom enkla och trygga övningar får Du lära dig de 2 olika ”vägarna” för samtycke på ett sätt som integrerar kunskapen i din kropp inte bara teoretiskt. Vi tränar på att kommunicera önskningar och gränssättning! Kom och upplev hur befriande det är att kunna förstå och integrera samtycke i Ditt liv!

Beyond Yoga med Jill Weidenstolpe som driver Unstuck Warrior

Passet kommer gå ut på att Måla utanför linjerna! Vi bygger en slinga av repetitiva rörelser, där varje ny omgång ger dig möjlighet att bryta alla regler för hur positionerna ska se ut och i stället skapa ditt eget uttryck. Vi fokuserar på hur det känns att röra sig och inte alls på hur det ser ut. Låt musiken och rörelserna ta dig med på en resa bortom vad du tror att yoga är! Dynamisk klass – kom redo att njuta, leka & svettas!

Jill kommer också bjuda oss på Breaking the box (andning & meditation)

Känner du att du fastnar i gamla mönster som inte tjänar dig? Genom andningsövningar lugnas ditt nervsystem så att du kan komma i djupare kontakt med det som är viktigt för dig. Låt dig sedan guidas igenom en meditation, där du får krossa den box du lever i så att du kan expandera utåt och ta upp mer plats i världen. Ta med dig skrivblock & penna för reflektion.

Johannes Löf från My outdoorpassion kommer guida oss i en Mindfulness – creating an island och being in the sea of constant doing En introduktion till mindfulness med prova på mindfulnessmeditation

Ecstatic Dance med vår fantastiska DJ Per Gustaf som går under namnet pairgoodstuff

Dance Expansion med Emma Birgersson c/o Söraby Hon kallar också klassen Danstrans euforimagi där du kommer kunna Låt dig guidas och frigöras genom denna energirika dansmeditation som tar dig från allt mellan högt och lågt. Du dansar i dig själv till inspirerande musik med fem olika syften – Flow, Staccato, Chaos, Lyrical & Stillness som ger dig både energi och inre lugn. Passar dig som dansat mycket likväl du som vill få in mer dans i ditt liv.

Lymfyoga med Helene Swärdstål från Happy Body Lymfyoga är en lugn mjuk yogaform vars syfte är att kicka igång vårt reningssystem. Lymfsystemet, är en viktig del i vårt immunförsvar. Med lugna sköna rörelser tillsammans med andningen skapar vi cirkulation och aktivering av lymfsystemet. Värk, trötthet, svullnad, svårt att gå ned i vikt, återkommande förkylningar, åderbråck, migrän, magproblem, acne eller torr hud mm kan vara symtom på att ditt immunsystem inte fungerar som det ska. Inga förkunskaper behövs och du gör övningarna utifrån din kropps förutsättningar just idag.

Sofia Cerne från Xtas kommer erbjuda en introduktion till tantra i workshopen Tantra Curious, det blir andningsövningar, enklare påklädda beröringsövningar med fokus på närvaro och kontakt och gränssättning.